Бившият зам.-директор на Жандармерията Михаил Златанов е новият началник на политическия

...
Бившият зам.-директор на Жандармерията Михаил Златанов е новият началник на политическия
Коментари Харесай

Жандармерист оглави политическия кабинет на МВР

Бившият зам.-директор на Жандармерията  Михаил Златанов е новият шеф на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи. 
 Министерство на вътрешните работи призна, че спад в престъпността май няма  Престъпността, която новият вътрешен министър самичък си завеща  Престъпността спаднала, а разкриваемостта се нараснала? Да, но не
Златанов е в системата на Министерство на вътрешните работи от 1986 година, като от самото начало е бил в жандармерията, правоприемник на Вътрешни войски. През последните 4 години той става заместник-директор на жандармерията. До момента е бил действен асистент на основния секретар на Министерство на вътрешните работи - постът, който Младен Маринов заемаше, преди да бъде посочен за министър. 

Златанов ръководеше щаба, който координира следствието на шесторното ликвидиране в Нови Искър, при което с лед няколко дни търсене причинителят Росен Ангелов беше открит мъртъв, като формалната версия е, че той се е самоубил. Тялото му беше намерено в къща в регион, който Министерство на вътрешните работи ревизира дни след убийството.

До момента политическият кабинет в Министерство на вътрешните работи се ръководеше от  Анжелина Тотева , която беше шеф на кабинета на премиера при второто държавно управление на Борисов. 

Досегашните заместник-министри в Министерство на вътрешните работи резервират постовете си. Постът си резервира и парламентарният секретар на МВР  Светослав Белемезов - преди този момент народен представител от АБВ.

____

Политическият кабинет има съвещателни, контролни и информационно-аналитични функционалности. Основната му задача е да подкрепя съответния министър при провеждането на политиката на държавното управление. Политическиите кабинети формират приоритетите в работата на министерствата
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР